NCOH-2020-banners-events-1170x347
Home » Events » Slotsymposium 1Health4Food ‘ESBL-voedselattributieve risico’s’ (ESBLAT)

Slotsymposium 1Health4Food ‘ESBL-voedselattributieve risico’s’ (ESBLAT)

Onderzoekers hebben de bronnen en overdracht van ESBL’s onderzocht binnen de voedselketen, het milieu en de mens zelf. Een belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat ESBL’s in alle onderzochte bronnen zijn gevonden. Tevens is de kans erg klein dat de mens infecties krijgt door ESBL’s door het eten van vlees. In februari wordt het lopende onderzoek naar de bijdrage van en infecties door ESBL producerende bacteriën bij de mens (2013–2017) afgerond. De resultaten worden gepresenteerd tijdens het ESBLAT-symposium op 9 februari 2018.

Meer informatie: Slotsymposium 1Health4Food deelproject ‘ESBL-voedselattributieve risico’s’

Aanmelden: Slotsymposium ‘ESBL-voedselattributieve risico’s (ESBLAT)’